מה הקשר בין ארבעת המרכיבים לארבעת המינים? שניהם מייצגים שילוב של חלקים שונים, שהחיבור בינהם מייצר שלמות. ארבעת המינים: מייצגים את אחדות ישראל, כל אחד מהמינים מייצג טיפוס שונה בעם וביחד הם משלימים אחד את השני. ארבעת המרכיבים: נכסים, התחייבויות, הכנסות והוצאות. כל אחד מהם מייצג סוג של פעילות כלכלית, ביחד הם מייצרים תמונה מלאה של המצב הכלכלי שלנו.
בדרך כלל, כשדנים בכלכלה המשפחתית מדברים על הוצאות והכנסות, ובעיקר על ההוצאות. מייצרים רשימה מפורטת, של כלל ההוצאות ומייצרים תקציב חודשי תואם. נכון, זה הבסיס! הכל מתחיל מ"מערכת היחסים" בין ההוצאות להכנסות, האם היא מייצרת יתרה חיובית, או יתרה שלילית.
ואז, מה הלאה? איך זה משפיע על התמונה הכלכלית? זה הזמן לדבר על הרובד הבא, העמוק יותר בתמונה הכלכלית שלנו: נכסים והתחייבויות.
נכסים - נדל"ן ופיננסיים, נזילים ולא נזילים. ככל שערך הנכסים גבוה יותר, כך העוצמה הכלכלית שלנו מתחזקת. יתרה חודשית חיובית, לאורך זמן, מגדילה את הנכסים שלנו!
התחייבויות - הלוואות, משכנתא, אוברדראפט, פריסות תשלומים באשראי, דברים ש"סגרנו" עליהם ועוד לא שילמנו...
זו רשימה ארוכה, שלעיתים קרובות אנחנו אפילו לא מודעים להיקף שלה. ככל שגובה ההתחייבויות גבוה כך גם הסיכון הכלכלי שלנו הולך וגדל.
אז מה זה מלמד אותנו? ✨על החוסן הכלכלי שלנו. ✨על היכולת שלנו להתמודד עם משבר כלכלי. ✨על המסוגלות שלנו להוצאה כספית משמעותית. ✨על ההיערכות לקראת יציאה לפנסיה וירידה משמעותית בהשתכרות.
יש דינמיקה בין ארבעת המרכיבים, והיא זו שמצביעה על המשמעויות של תמונת המצב הכלכלית. אפשר להשפיע על הדינמיקה הזו! ניתן לבנות תוכנית שמותאמת לתמונה הקיימת ולשאיפות של המשפחה.
אז מהי התמונה הכלכלית שלכם?
אשמח לעזור לכם לבנות אותה, ולנתח את המשמעויות. מוזמנים להתעניין ולקבל פרטים.
Comments